Sense of Wellness

 

 

         

Keuzemenu:

 • Beauty&Health
 • Eten&Drinken
 • Fashion
 • Fitness&Sport
 • Spa&Wellness
 • Hotels
 • Reizen
 • Living
 • Wellness-ABC
 • Abonnementen
 • Nieuwsbrief
 • Partners
 • Vacatures
 • Shop
 • Contact
 • Media-gegevens
 • Prijsvragen
 •  

 • Wellness Weer
 •  

  De BH - je eigen Undercover Lover

  Als vrouw ligt niets je dichter aan het hart dan je beha. Elke dag opnieuw bewijst hij zich als een toegewijde en persoonlijke begeleider, versierder, vormgever, supporter of trainer. Hij is je tweede huid en je deelt er je intiemste geheimen mee.

  Met je BH ga je een levenslange relatie aan. Het is dan ook belangrijk dat je precies weet wat je aan elkaar hebt. En net als in een intermenselijke relatie is er soms de behoefte om de band tussentijds op te frissen, bij te schaven of een makeover te geven. Soms wil je ook eens iets nieuws uitproberen om te kijken of dat beter bevalt.

  Inmiddels is de Nederlandse vrouw behoorlijk geëmancipeerd en polygaam geworden waar het haar boezemvrienden betreft. Gezien het grote aantal verschillende looks, effecten en functies bij de moderne beha is dat ook niet verwonderlijk. Hoewel beha’s vele verschillen kennen, zijn de overeenkomsten het meest belangrijk: ze complimen­teren en completeren je en laten je op en top vrouw voelen.

  1.  De Versierder       

  Een BH die je vrolijk maakt; hij laat je buste vrij en puur natuur. Het is een sofbeha, gemaakt van huiddunne, ultralichte materialen. De nieuwste versierder is de triangelbeha, nu ook vaak te vinden zonder beugel. Door de halterlook geeft hij een prachtig décolleté aan vrouwen dit nog geen ondersteuning van een BH nodig hebben. Dit model is gemaakt in frisse en heldere tinten van fijne katoen of van prachtig transparant kant, dat als een kousje de huid omhult.

  2.  De Begeleider     

  Een BH mag je niet voelen en moet altijd comfortabel zitten. Dat gaat helemaal op voor de soepele softbeha van ‘second skin’ materiaal zoals microvezel, dat zich onder invloed van lichaamswarmte voegt naar de vorm van de borsten. De buste houdt haar natuurlijke vorm, maar krijgt door de perfecte pasvorm en beugels wel een extra beetje steun. De ‘begeleider’ is er in verschillende looks, van heel strak en eenvoudig tot behacups van geborduurde tule afgezet met een strookje kant of broderie en voorzien van elegante bewerkte schouderbandjes.

  3.      De Schepper        

  De ideale BH die elke vrouw met een gemiddelde maat in de kast moet hebben. Hij creëert een perfect symmetrische buste door de uniforme lichte padding. De gemoulde schelpcups zorgen voor een mooie ronding van de borsten en de gladde naadloze stof

  maakt de BH volkomen onzichtbaar onder bovenkleding. Deze gladde uni T-shirt beha is inmiddels het meest favoriete BH-model in Nederland. Toch merken we ook hier wat toenemende spanning; fragiele borduursels tussen de cups en op de zijpanden en de cups worden voorzien van subiele motieven. Naast veel huid- en moccatinten doet kleur zijn intrede: pastel, rood, nacht­blauw of vrolijke, jonge streepmotieven, afgezet met een randje kant, tule of linten.

  4.      De Verberger      

  Geen enkel figuur is perfect symmetrisch. Dat geldt ook voor onze borsten. Daarom vinden we het fijn als we die ongelijkheid door middel van onze beha kunnen compenseren. Juist bij een vollere maat en op iets oudre leeftijd biedt een goede beha een perfecte pasvorm met zachte ondersteuning op de plaatsen waar dat nodig is, maar zonder storende randen en zichtbare banden. Door elastische vezels als Lycra® is het echter alsof je niets draagt. De ultralichte spacerfabric padding tussen twee stoflagen past zich moeiteloos aan de buste aan en creëert op natuurlijke wijze wat extra óf juist een beetje minder volume. Dat kan echt! De minuscule vulling geeft een maximaal effect, zodat je verzekerd bent van mooie vrouwelijke curven en altijd een prachtig décolleté.

  5.  De Heerser         

  Uiteraard is er ook lingerie voor bijzondere momenten; voor als je extra feestelijk gekleed bent of verzekerd wilt zijn van een spectaculaire look. Een foute beha kan je smashy look in één klap verknallen. Het is juist de bedoeling dat je de show steelt en hoe kan dat beter dan met prachtige foundation? Kies voor een geweldige impact een beha in balconette- of empire lijn. Door de breed geplaatste en afneembare schouderbanden en de stevige, bandeauvormige cups krijgt de buste alle aandacht. Essentieel is het de juiste maat te dragen voor 100% score. Met fraai geplaatste borduur en draperieën en overlays wordt deze ondermode bepaald theatraal en is het bijna bovenmode. De materialen en kleuren van deze adembenemende corsetterie zijn minstens zo specta­culair, zoals babyroze, zwart, grijs, nachtblauw in glanzend of changeant zijde en satijn.

  6.      De Manager       

  De beha die het voor je regelt, onder alle omstandigheden. Hij geeft steun, biedt een perfecte pasvorm, corrigeert en perfectioneert op onderdelen, dus daar waar het moet. Deze beha laat een vrouw vooral vrouwelijk zijn en biedt ondertussen alle comfort. Naast functionaliteit heeft de Manager absoluut oog voor mode en weet dan ook alle verschillende wensen modieus en uitgebalanceerd te combineren. Bij deze beha’s is er vaak sprake van samengestelde cups met een onzichtbare steun aan de binnenzijde en diverse toplaagjes van kant, tule en zijde. De iets verbrede, zachte schouderbanden zijn zondermeer elegant en garanderen een optimale ondersteuning.

  7.      De Lifter            

  Het push-up effect heeft een vaste plaats verworven bij onze beha’s. Voor wie dat wil, zijn veel modellen inmiddels voorzien van uitneembare pads en van vullingen in verschillende diktes. Elk push-up effect begint evenwel met een goed en comfortabel zittende beha in de juiste maat. Let er dan ook altijd op dat de omvang (het cijfer in de maat) en de cupgrootte (de letter in de maat) perfect zijn. Worden de borsten afgekneld of zit het rugpand te hoog, dan is er weliswaar een pushup effect maar op basis van een foute behamaat. De up-lift die de borsten met push-up pads krijgen, is een persoonlijke keuze en zorgt optisch voor een vollere boezem van één of twee maatjes meer.  

  8.  De Vormgever     

  De beeldhouwer onder de beha’s is een nieuw model dat technisch vernuftig in elkaar steekt en de borsten in de mooiste vorm giet zonder dat er sprake is van push-up vullingen. De cups in deze beha hebben een bepaalde stand of zijn aan de zijkanten voorzien van stof of pads in een stevige weefselstructuur. Daarmee worden de borsten, klein of groot, heel zacht en sensueel naar elkaar gevoegd. Het resultaat, een prachtige ‘cleavage’ zonder dat er sprake is van een knellend gevoel. Uitgebalanceerde elastische jersey stoffen zorgen voor perfecte ondersteuning en comfort.

  9.      De Supporter     

  De bondgenoot die je nooit in de steek laat. Betrouwbaar en solide, maar ook modieus  en hip. De beha voor de grotere maat. Inmiddels is in Nederland de gemiddelde maat opgeschoven van 75B naar 75C en onderzoek toont aan dat met name de jongere vrouw in vergelijking tot vroeger een aanzienlijk grotere buste heeft. Dit heeft niet louter een biologische oorsprong; ook de cosmetische industrie merkt een toenemende belangstelling voor het maatje meer. Het betreft al met al een flinke groep vrouwen in een brede leeftijdsgroep die er met een grotere maat lingerie goed en leuk wil uitzien. Het is een uitdaging voor de lingeriebranche om daarvoor perfect ondersteunende beha’s te maken die er minstens zo sexy en pittig uitzien. Ook de vrouwen die bijzondere beha’s nodig hebben voor een borstprothese worden beslist niet vergeten. Want de ‘supporter’ moet er zijn voor iedereen. Naast klassieke modellen in gladde uni stoffen zijn er dit seizoen opvallend vrolijke en hippe beha’s in roze, ivoor, champagne en chique zwart, nachtblauw en bordeaux. De stoffen zijn zo licht als een veertje en semi-transparant met vrolijke strepen, kantborduur of polkadots. De steun die de cups, beugels, verplaatsbare schouderbanden en rugpanden bieden is echter optimaal. Zo voel je je ook tot maat G, H of I jeugdig, vrouwelijk en lekker hip.

  10.   De Trainer

  Je beha als Personal Assistant. Dit model stimuleert je om in beweging te komen en in conditie te blijven. Comfort- en sportbeha’s voor iedereen die graag sport of een actieve levensstijl heeft. De ‘trainers’ zien er snel en strak uit, houden de boezem perfect op zijn plaats maar houden je tijdens intensieve beweging ook droog dankzij het elastische, ademende, vochtregulerende materiaal zoals Sensitive en Coolmax.

  Dat het niet goed voor een vrouw is om te sporten zonder beha of met een push-up is wel bekend. Een sportbeha beschermt je borsten op de juiste manier terwijl je het idee hebt dat je niets draagt. Zachtheid, bewegingsvrijheid  en comfort staan bij deze personal trainers met stip op 1.

   

  Bron: Bodyfashion Nederland

   

  Hotel boeken ?

  Cyell

  Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het Sense of Wellness nieuws - bovendien ontvangt iedere 50e aanmelding een leuke prijs