Sense of Wellness

 

 

         

Keuzemenu:

  • Beauty&Health
  • Eten&Drinken
  • Fashion
  • Fitness&Sport
  • Spa&Wellness
  • Hotels
  • Reizen
  • Living
  • Wellness-ABC
  • Abonnementen
  • Nieuwsbrief
  • Partners
  • Vacatures
  • Shop
  • Contact
  • Media-gegevens
  • Prijsvragen
  •  

  • Wellness Weer
  •  

    Salade van Gamba

    Salade van gamba's in een kroepoek korst

    IngrediŽnten

             12 schoongemaakte Gambaís

             2 eiwitten

             100 g fijngemalen ongebakken kroepoek

             Mooie sla mix, zoals frisee, red chard, molsla.

             Wit brood, 5 sneetjes

             Knoflook olie

             Witte wijn azijn

             1 sjalot, fijngesneden

             Citroenolie, of olijfolie

             Dijon mosterd

    Bereiding
    Maal de ongebakken kroepoek in enkele seconden fijn in de keukenmachine zodat het nog enigszins brokkelig van structuur is. Haal de schoongemaakte gambaís door het eiwit en vervolgens door het kroepoek poeder. Was de sla en maak een dressing van de mosterd de sjalot de azijn en voeg in een dunne straal de citroenolie toe terwijl u met een garde blijft kloppen.

    Zet de frituurpan aan en wacht tot deze een temperatuur van 160 graden heeft bereikt. Snijd van het brood de korsten af en snijdt in dobbelsteentjes. Besmeer met de knoflookolie en bak 5 minuten in een oven van 180 graden en bestrooi met zout. Bak nu de gambaís mooi lichtbruin in de frituur per 4 stuks en houdt ze warm.

    Maak de sla aan met de dressing en dresseer in het midden van een bord een hoopje sla. Leg er drie gambaís tegen aan en strooi er de croutons overheen. Dresseer er nog wat dressing omheen en serveer!

    Salade van gamba's in een kroepoek korst

     

    Hotel boeken ?

           
           
    Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het Sense of Wellness nieuws - bovendien ontvangt iedere 50e aanmelding een leuke prijs