Sense of Wellness

 

 

         

Keuzemenu:

  • Beauty&Health
  • Eten&Drinken
  • Fashion
  • Fitness&Sport
  • Spa&Wellness
  • Hotels
  • Reizen
  • Living
  • Wellness-ABC
  • Abonnementen
  • Nieuwsbrief
  • Partners
  • Vacatures
  • Shop
  • Contact
  • Media-gegevens
  • Prijsvragen
  •  

  • Wellness Weer
  •  

    Gepocheerde witvis

    Gepocheerde witvis met mosselen, mimosa en artisjokmousse

    Ingrediënten

    ·         4 stukken witvis zonder vel

    ·         1 kilo panklare gewassen mosselen

    ·         1 fles witte wijn

    ·         50 g roomboter

    ·         1 blik artisjokharten

    ·         50 g crème fraiche

    ·         1 bos peterselie

    ·         Twee eieren

    ·         1 eetlepel kappertjes

    ·         1 rode paprika

    ·         1 sjalot, gesnipperd

    ·         1 eetlepel witte wijn azijn

    ·         Olijfolie extra vierge

    Bereiding
    Leg de stukken vis in een beboterde schaal en giet er witte wijn bij totdat ze tot de helft onderstaan. Gooi er enkele mossels bij en dek af met aluminiumfolie.

    Maal de artisjokken fijn in de keukenrobot en maak af met de crème fraiche en zout en peper.

    Kook de eieren tot ze hard zijn, laat schikken, pel ze en prak fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Meng met het ei wat kappertjes, de sjalot, de witte wijn azijn en een flinke scheut olijfolie. Verwarm de artisjok puree en doe de vis 8 a 10 minuten in de oven bij 180 graden.

    Dresseer wat van de puree op een bord. Plaats daarbovenop de vis en de mimosa (het mengsel van paprika, ei etc.) en giet wat van het kooknat op het bord. Maak het bord af met de mosselen en serveer.

    Gepocheerde witvis met mosselen, mimosa en artijokmousse

     

    Hotel boeken ?

           
           
    Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het Sense of Wellness nieuws - bovendien ontvangt iedere 50e aanmelding een leuke prijs